ZAC Eclectic Competitie Reglement

 

1.  De ZAC Eclectic competitie loopt over het hele seizoen tussen maart en oktober.

 

2.  Er zijn twee competities voor de 18 holes baan, een bruto en een handicap klassement.

 

3.  Voor iedere deelnemer wordt de beste bruto score op elk hole gebruikt om zijn eclectic bruto score uit te rekenen. Deze bruto score wordt dan gecorrigeerd via handicap verrekening om de handicap eclectic score te bepalen. De handicap die hiervoor gebruikt wordt is het gemiddelde van de exact handicaps aan het begin en eind van het seizoen. Voor deelnemers die in het midden van het seizoen lid worden, wordt de eerst bekende exact handicap gebruikt als handicap aan het begin van het seizoen.

 

De eindstand voor elk klassement wordt dan bepaald door het maken van een ranglijst met de laagste eclectic scores bovenaan. Als scores gelijk zijn dan gaat het voordeel naar de deelnemer met de hoogste exact handicap voor het bruto klassement, en de laagste exact handicap voor het handicap klassement.

 

Om te voorkomen dat deelnemers geen 18 holes score halen, geld een maximum van 10 slagen voor elke hole.

 

4.  De kaarten die mee tellen voor deze competitie zijn aangegeven in het ZAC programma als Eclectic.

 

Kaarten gelopen op ZAC Matchplay avonden tellen ook mee voor deelnemers die niet meedoen aan de Matchplay competitie of die reeds uitgeschakeld zijn.

 

Ook tellen de scores die tijdens de twee 18 holes wedstrijden die op De Golfbaan Amsterdam gespeeld worden mee.

 

Er kunnen ook omstandigheden zijn waarbij extra kaarten zullen mee tellen, maar dat wordt dan apart aangegeven door de ZAC wedstrijdleiding.